Oproep Stolpersteine poetsen, wie doet er mee?

Op zondag 17 september start de jaarlijkse poetsactie van Stolpersteine in Schiedam: om 13.00 uur wordt er verzameld op het Edisonplein. Dan worden de bijna zeventig struikelstenen in Oost schoongemaakt en opgepoetst door bewoners van Oost, onder de vlag van “Oost Pact Door.” Iedereen die mee wil helpen is van harte welkom. Voor poetsmaterialen wordt gezorgd door “Oost Pact Door.”

Voor het poetsen van Stolpersteine in andere wijken van Schiedam zijn ook vrijwilligers nodig, om alle struikelstenen in de week tussen 17 en 24 september te laten blinken. Als er in uw straat of buurt, of voor uw deur, Stolpersteine liggen, dan is het een mooi moment om de plaatjes van messing schoon te vegen. Misschien is er water met een zacht sponsje nodig om vuil te verwijderen; zorg er dan voor dat het messing plaatje goed droog is voor er wat koper- of messingpoets op wordt gesmeerd. Even laten inwerken en dan goed uitwrijven. Daarna met een droge doek de stenen weer laten glanzen zodat een passerende voetganger er even bij stil staat, de naam leest en daarmee een mens in herinnering roept.


De Stolpersteine in de wijken Centrum, West en Zuid zijn over zeven buurtlijsten verdeeld, met tussen acht en vijftien stenen per buurtlijst. Heeft u belangstelling om mee te doen, mail naar info@stolpersteineschiedam.nl of neem telefonisch contact op met Peter Groeneweg, secretaris van de Stichting Stolpersteine Schiedam (06 5103 9616).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.