Stolpersteine teruggeplaatst in Schiedam Oost

Aan de PKO-laan en aan de Van Swindenstraat zijn de Stolpersteine teruggeplaatst voor de families Amster en Springer. De struikelstenen waren veiliggesteld vanwege de herinrichting in dat deel van Schiedam Oost. Het heeft wel even geduurd voor de herinrichting van beide straten klaar of voldoende gevorderd was voor terugplaatsing. Dankzij de mannen van Irado zijn de Stolpersteine met respect en groot vakmanschap in de trottoirs gevoegd waar deze Joodse Schiedammers voor het laatst in vrijheid hebben gewoond. De vijf leden van het gezin Amster zijn december 1942 en februari 1943 in Auschwitz vermoord. Moeder Sara Springer en de vier kinderen worden in augustus 1942 vergast; het jongste kind is dan anderhalf jaar oud. Vader Abraham Springer wordt eind september 1942 vermoord.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.