Herdenking-Portugese Synagoge

Photo: Nichon Glerum

Tijdens de Nationale Dodenherdenking herdenken wij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. In verband met de bouwwerkzaamheden in de Hollandsche Schouwburg wordt de herdenking dit jaar gehouden in de Portugese Synagoge aan het Mr. Visserplein in Amsterdam.

De herdenking in de Portugese Synagoge wordt georganiseerd in samenwerking met vertegenwoordigers van de Plantage-Weesperbuurt. Een leerling van de IVKO-school draagt een zelfgeschreven gedicht voor. Gezien de geschiedenis van deze plek zijn in de herdenking enkele Joodse elementen opgenomen, zoals de gebeden het Jizkor en het Kaddiesj

In de Portugese Synagoge is het dragen van een hoofddeksel voor mannen verplicht. Een keppel wordt uitgereikt bij de entree van de Portugese Synagoge, maar je kunt ook je eigen hoofdbedekking meenemen. 

Locatie:
Portugese Synagoge
Mr. Visserplein 3
Amsterdam

Deuren open: 18.30 uur
Aanvang: 19.30 uur

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.