Herdenken bij het Joods Cultureel Kwartier

 

Het Joods Cultureel Kwartier staat vanaf eind april in het teken van herdenken. Op 28 april vindt de Jom Hasjoa herdenking plaats, waarbij de Joodse gemeenschap over de hele wereld de slachtoffers van de naziterreur herdenkt. Kort daarna start vanaf 30 april het jaarlijkse Open Joodse Huizen | Huizen van Verzet, waarbij verhalen worden gedeeld in huizen waar mensen woonden en werkten tijdens en vlak na de Tweede Wereldoorlog. Op 4 mei volgt de Nationale Dodenherdenking en op 5 mei vieren we Bevrijdingsdag.

28 april, 19:00
Jom Hasjoa
Herdenking

Op Jom Hasjoa, de dag van de Sjoa (Hebreeuws voor vernietiging) herdenkt de Joodse gemeenschap in Nederland gezamenlijk familie, vrienden en andere dierbaren die tijdens de Sjoa (Holocaust) werden vermoord. Vanaf 18:15 zijn de deuren van de Portugese Synagoge geopend en de herdenking vanuit het Joods Cultureel Kwartier zal om 19:00 beginnen.

Voor meer info: Jom Hasjoa – Joods Cultureel Kwartier (jck.nl)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.