23 september jaarlijkse Poetsdag Stolpersteine

Donderdag 23 september is het de Internationale Poetsdag voor Stolpersteine. Als er in uw straat of buurt, of zelfs voor uw deur, struikelstenen liggen, dan is het deze week een goed moment om de messing plaatjes schoon te vegen, met water af te doen en weer goed droog te maken, om er vervolgens met koper- of messingpoets een laagje op te smeren en dat goed uit te wrijven. Dan alleen nog met een droge doek glanzend poetsen zodat de stenen weer stralen en de passant verleiden om even stil te staan, de tekst te lezen en onwillekeurig voor het slachtoffer van het Naziregime het hoofd te buigen.

Door heel Europa worden deze week, en vooral op donderdag 23 september, Stolpersteine gepoetst. Nadere informatie is te verkrijgen bij de Stichting Stolpersteine Schiedam, bij Peter Groeneweg (06 5103 9616).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.