In Memoriam Frans Bubberman (12 november 1928 – 15 mei 2019)

Vorig jaar woonde Frans Bubberman in Schiedam de onthulling bij van de Stolpersteine voor zijn vader en voor zijn broer, op 14 mei 2018.

Frans Bubberman rouwkaart

 

 

 

 

Kort daarvoor, op 5 mei, had hij over zijn leven verteld in een vraaggesprek in het kader van “Verhaal van Schiedam”, in Galerie LH 131, aan de Lange Haven in Schiedam. Een indrukwekkend levensverhaal, ontroerend. Terugkijkend was de steenonthulling vorig jaar dus net op tijd want dit jaar zou te laat zijn geweest.

Het werd die ochtend een emotionele gebeurtenis . Maar het leek ook een hoofdstuk af te sluiten. Hij sprak de woorden: “Nu is mijn leven klaar!” Zijn vader en zijn broer werden herinnerd, met twee stenen in de stoep voor het ouderlijk huis in de François HaverSchmidtlaan. Het verzetswerk kostte hen het leven. Als Frans op het beslissende moment tijdens het transport geen of een andere keuze had gemaakt, zou hij het verhaal nooit na hebben kunnen vertellen. En zou er nooit zo’n bijzonder leven opgetekend zijn als dat van hem. Lees de column “Meneer Bubberman” van Annejet van der Zijl er maar eens op na.

IMG-20190516-WA0002


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het bestuur van de Stichting Stolpersteine Schiedam wenst zijn nabestaanden veel sterkte toe. Het was mooi om hem gekend te hebben.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.