Jaar van Verzet

Van 25 februari 2018 tot 30 december 2018

Het Platform Herinnering Tweede Wereldoorlog (Platform WO2) heeft 2018 uitgeroepen tot themajaar ‘Jaar van Verzet’.

Gedurende dit jaar wordt in heel het land extra aandacht besteed aan de rol van het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog als historisch verschijnsel én bron van inspiratie. De aangesloten organisaties belichten het verzet binnen hun reguliere programma en organiseren extra activiteiten.

Ook Nationaal Monument Kamp Vught participeert in het themajaar: vanaf 24 maart is de expositie ‘Vrouwen in verzet – Hannie, Truus, Freddie’ bij Kamp Vught te zien, over Hannie Schaft en de zussen Truus en Freddie Oversteegen.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.